Exchange Online Basit Kimlik Doğrulaması


Exchange Online, 

2021 yılının ikinci yarısından itibaren Office 365 (ya da Exchange Online) hizmetlerine erişirken, Basit Kimlik Doğrulaması kullanılamayacak.

Basit Kimlik Doğrulaması, her istekle birlikte genellikle aygıtta depolanan veya kaydedilmiş olan kullanıcı adları ve parolaların gönderilmesine dayanır ve saldırganların (özellikle TLS korumalı değilse) kullanıcıların kimlik bilgilerini ele geçirme riskini artırır.

Basit Kimlik Doğrulaması'nın yerini Modern Kimlik Doğrulama (OAuth 2.0'a dayalı) almıştır. Müşterilerin, Basit Kimlik Doğrulama kaldırılmadan önce Modern Kimlik Doğrulamayı destekleyen uygulamalara geçmeleri tavsiye edilir. Güvenliğin bir parçası olarak, şu anda yeni müşterilerimiz için Basit Kimlik Doğrulama'yı varsayılan olarak devre dışı bırakıyoruz. Ekim 2020'de, kaydedilmiş Basit Kimlik Doğrulama kullanımı olmayan mevcut müşterilerimiz için Basit Kimlik Doğrulama'yı devre dışı bırakmaya başladık.


- 2021'in ikinci yarısında belirlenen bir tarihten sonra ise, Exchange Online hizmetlerine erişilirken Basit Kimlik Doğrulaması kullanılamayacak.

- Bu değişiklik outlook.com gibi bireysel kullanıcılarımızı değil, kurumsal olarak kullanılan Microsoft 365 hizmetlerini etkileyecektir.


Bu değişikliğin, posta göndermek için SMTP kullanan çok sayıda cihaz ve cihaza bağlı olarak SMTP AUTH'yi etkilemediğini lütfen unutmayın. Microsoft, SMTP AUTH'yi daha da güvence altına almanın yolları üzerinde çalışsa da, basit kimlik doğrulamayı şimdilik desteklemeye devam edecektir. Bu değişiklik, Modern Auth'u kullanacak şekilde zaten yapılandırıldıysa, Windows veya Mac için Outlook'u etkilemez.